Halvenkel Kyckling Satay

Jag tänkte försöka börja skriva lite om den mat jag lagar. Mest för att jag ska komma ihåg vad jag lagat som var gott, men om någon annan vill ta inspiration från det är det helt ok.

Tanken är att dels peka på de recept jag använt, dels beskriva vad jag gjorde för förändringar till det, och om det blev gott eller inte 🙂 Vi lagar ganska mycket mat som är vegetarisk eller innehåller kyckling, och i nästan aldrig med fläsk eller nötkött.

Kyckling Satay

Först ut är ett recept på Kyckling Satay som jag brukar laga. Det är baserat på Receptet på Kokoskyckling med Chili och Jordnötssås på Tasteline.

Här är mitt modifierade recept:

Ingredienser

 • 1 kg kyckling
 • 1 gul lök
 • 1 röd lök
 • 2 st vitlöksklyftor
 • 1 st röd chilifrukt
 • 1 msk rapsolja
 • 2 burkar kokosmjölk
 • 1 msk farinsocker
 • 2 msk soja
 • 2 msk ostronsås
 • 1 msk riven färsk ingefära
 • 1 msk kycklingfond
 • 1 tsk pressad citron
 • 1 dl jordnötssmör
 • Kryddor: Spiskummin, kummin, koriander
 • 3 dl osaltade jordnötter
 • Basmatiris

Tillagning

Skär kyckling, lök och chili. Stek tillsammans med pressad vitlök tills kycklingen fått färg. Den blir bättre om den inte är helt genomstekt eftersom den kommer koka i såsen efteråt. Blanda i koksmjölk, farinsocker, soja, ostronsås, ingefära, fond, citron och jordnötssmör. Finhacka även jordnötterna och blanda i såsen. Smaka av med kryddor och låt koka i ca. 10 minuter. Servera med Basmatiris.

This entry was posted in Mat. Bookmark the permalink.

Comments are closed.